Immo Bullshit Bingo

Weet je, op papier lijkt een huis of appartement kopen echt een strak plan. Of je kan het op zijn minst een verstandige keuze noemen.
Want na jaren sterven op de arbeidsmarkt, ben je er toch in geslaagd om een vaste job te scoren. Dat betekent dat je op een relatief vast inkomen en enige financiële zekerheid kan rekenen. En laten we eerlijk zijn, iedere maand een aanzienlijk deel van je loon moeten afstaan aan die duistere huisbaas met een ongezonde interesse voor Koi vissen, is toch ook niet alles. Na vijf jaar studentikoos bivakkeren op enkele luttele vierkante meters, heeft huren echt al zijn charme verloren. Zeker als je noodgedwongen je dierbaarste bezit, die zuurverdiende wasmachine, moet delen met 45-jarige hennep-dragende rastafari. Schattig? Ik dacht het niet.

Dus ja, een huis/appartement kopen blijkt nog niet het slechtste plan te zijn. Zeker wanneer je je grootmoeder goedkeurend ziet knikken en beseft dat ze even vergeten is dat je haar nog steeds geen achterkleinkind hebt geschonken.
Best. Plan. Ooit!

giphy
Maar waar niemand ooit over spreekt, is hoe verderfelijk de vastgoedmarkt eigenlijk wel is.
In de categorie “Traag maar gestaag je ziel en zelfvertrouwen ruïneren” eindigt ‘een woonst kopen’ netjes op de tweede plaats na ‘zoek als pas afgestudeerde maar een vaste job’. Zeker wanneer je van plan bent om een stukje vastgoed te kopen in Gent. De put der wanhoop & miserie is diep vrienden, geloof mij vrij.
Of we nu spreken over de vele verwarrende afspraken met uw lokale bank, de vruchtloze speurtochten op diverse immobiliën-websites of de meedogenloze huisbezoeken met enkele dubieuze vastgoedkantoren: reken maar op een hoop frustraties, enkele zeer politiek incorrecte uitspraken en een zware ontgoocheling of twee. Huilen.

Maar niets is echter onmogelijk! Zeker als je op wat hulp kan rekenen. Daarom presenteer ik jullie: dé grote IMMO BULLSHIT BINGO.
Zie het maar als een blauwdruk om de grootste obstakels tijdens je zoektocht doorheen immo-land te ontwijken. De betere Do’s en Don’ts om je opdracht te doen slagen.

ideaal-voor-startersUithuilen kan en mag altijd, deze troostende schouder staat tot jullie dienst.

14 gedachtes over “Immo Bullshit Bingo

  1. Bij ons is “Ja, die koterij, die is bijgebouwd zonder vergunning, maar da’s nu allemaal verjaard intussen. Daar gaan ze niet meer moeilijk over doen op de gemeente” een red flag geworden.

  2. Eentje die ik nooit ga vergeten was het “ja, men is de buurt helemaal aan het opwaarderen.”
    De sympathieke man die ons ons huis verkocht nam zelfs de woorden “binnen een paar jaar is dat hier helemaal uitgezuiverd” in de mond.

    • Classic. Graag had ik een euro gekregen voor iedere racistische, politiek incorrecte en/of misogyne uitspraak tijdens onze zoektocht. Dan hadden we nooit iets moeten lenen.

  3. Pingback: Immo Bullshit Bingo – SSTRID

  4. Pff, herkenbaar. Met 1 volwaardig inkomen en geen startkapitaal is het voor ons jammer genoeg nog onmogelijk om te kopen, maar ergens ben ik ook blij dat ik nog niet met alle bullshit geconfronteerd moet worden. En onze huidige huisbaas is echt een toffe kerel. That being said, het appartement waar wij wonen is verkocht en volgend jaar loopt ons huurcontract af, dan zou dit verhaal van jou wel eens harde realiteit kunnen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s