Koning Winter

Volgens een zekere F. Deboosere begint onze astronomische winter op 21 december.
Volgens diezelfde F. Deboosere ging Vlaanderen vorig jaar een Siberische horrorwinter doormaken. En ging ik vorige week niet met een doorweekte onderbroek op mijn werk toekomen. (Disclaimer: dit was te wijten aan een regenbui en aan niets anders. Viezerik.)
Safe to say dat die F. Deboosere de bal wel eens misslaat.

Als het om meteologisch-bepalende-levenskwesties gaat -maw het wisselen van de seizoenen- vertrouw ik liever op mijn buikgevoel. En op mijn dagelijkse fietstocht door mijn geliefde Ledeberg.

Obscene verlichting is sowieso geen unicum hier in Ledeberg. Deze Gentse deelgemeente telt talloze kleurrijke, multiculturele interieurzaken. Interieurzaken die behoorlijk fier zijn op hun ruim assortiment aan decoratieve inrichting. Of je nu fan bent van het betere racewagen-bed of van een overdadige trompe-l’oeil, je kan alles hier in Ledeberg vinden.
Maar meubilair is één iets. De absolute trots van menige Ledebergse interieurzaken is hun LED verlichting. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat heel gezellig geëtaleerd in een lokale winkelvitrine.
Eens de winter eraan komt, wordt het volledige gamma op gepaste wijze afgestemd aan het seizoen. In plaats van ‘PARTY FOREVER’, schreeuwen de etalages nu ‘MERRY XXXXXMAS’. Liefst in verschillende kleuren. Want wit zou net iets te saai zijn.

Wat de Meir is voor Antwerpen, is de Brusselsesteenweg voor Ledeberg. Of je nu op zoek bent naar een stevig pita of een nieuwe jeans dat ‘Miss Sexy’ krijst, deze oerdegelijk Vlaemsche steenweg heeft het allemaal. Kortom, U vraagt, de Brusselsesteenweg draait.
Hotspots op deze steenweg zijn uiteraard de Zeeman en het Kruitvat. Eens zij beginnen aan hun promoties voor thermisch ondergoed, dan is er geen ontkennen meer aan: de winter staat voor de deur.

Een zondag is geen zondag zonder Ledeberg markt. Wij hoeven geen 10 dagen feest, want dankzij de markt is het iedere zondag feest in Ledeberg. Het mooie aan de markt is dat je er al om 9u ’s ochtends hamburgers en cava kunt krijgen. U leest het goed: hier in Ledeberg weten we hoe we moeten leven.
Sinds vorige week is er ook de mogelijkheid om Guhlwein te nuttigen op de markt. Enkel de betere etablissementen kunnen dit aanbieden, maar het blijft een mooi alternatief voor dat fris pintje. Strategische marketing noem ik dat.

De term ‘mode’ wordt vaak geassocieerd met de haute couture die men in Parijs of Milaan kan vinden. Maar vergis u niet, ook Ledeberg doet mee aan “mondaine klederdracht”. Al zijn de Ledebergse fashionista’s net iets minder selectief en kunnen ze het lokale waar (hallo Wibra) heel erg appreciëren.
Het is pas echt winter als de fluorescerende leggings en croptops worden ingeruild voor een degelijke witte jeans (met strass, uiteraard) en een paar namaak UGGS (met strass, uiteraard). Verder zijn ze hier niet vies van alle Michelin gerelateerde objecten. En daarmee doel ik zowel op winterbanden als de volumineuze winterjassen.

Dit alles kan maar op een iets wijzen: het is officieel winter.

Nu gij Frank.

colorado springs memes 2

8 gedachtes over “Koning Winter

  1. hahahaha, ik heb gisteren nog over die befaamde route gerold met mijn blinkende city bike en heb toch wel een prachtige paars met lacqué wit of was het nu wit met paarse sofa gespot, LED-verlichting ontbrak jammer genoeg want dat zou het wel af gemaakt hebben!

  2. Ledeberg, the place to be in Gent 🙂 Beter bekend sedert de schitterende film met Johan Heldenberg: Aanrijding in Moscou, of is Moscou geen deel van Ledeberg?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s