Juicebox Adventures

“Verveling is goed voor de creativiteit.”

Eén van de vele wijsheden die ik geregeld door ons ouderlijk huis heb horen galmen. Als kind klonken deze woorden als een waardevolle levensles. Maar eigenlijk was het een stille verontschuldiging van ons moeder. Iets in de trant van “het spijt me kinders dat jullie vader en ik besloten hebben om jullie groot te brengen in het meest desolate deel van West-Vlaanderen. Wisten wij veel dat dat dit dorp zich hermetisch zou afsluiten van alle wereldse invloeden”.
Menige zwoele zomers hebben bij de verveling moeten doorstaan en weerstaan. Zowel thuis in België, als op reis in Frankrijk. Want ons ouders slaagden erin om ons ieder jaar te verschepen naar de meest wezenloze locaties in La Douce France. Een verloren gelopen geit (het enige levende organisme in een straal van 20 km) was dan ook het hoogtepunt van onze reis.

Dat vervelen goed is voor de creativiteit, heeft mijn moeder dan ook aan de lijve moeten ondervinden. Die verveling was goed om op een regenachtige, modderige dag vanuit de tuin, met onze fietsjes, door het huis te racen. Wij hadden zo een heerlijk circulair huis, eens alle deuren openstonden kon je in één vlotte beweging alle kamers bevuilen. Functionaliteit ten top.

Die verveling was ook goed om een eigen eucharistieviering in elkaar te boksen. Dat allemaal om wat chips en cola te verkrijgen van ons moeder. Een zeer doortrapt en effectief plan.
Met een tafellaken of drie werd mijn oudste broer en de minivoetbaltafel omgetoverd in een volwaardige priester en altaar. De positie van misdienaar werd met een beurtrol verdeelt, want ja, iedereen wou wel eens met de WC-borstel zwieren. Uiteraard hebben we de misviering enkele keren moeten overdoen want de hosties/chips verdwenen altijd halverwege het evenement.
Naast die eucharistievieringen, was het spel “veeteeltmagnaat” ook een favoriet. Het wasrek van ons moeder kon vlot omgeplooid worden in een varkensstal op twee. En voor eens mocht ik eens de boer zijn. Heerlijk. Al kan ik me niet meer herinneren waarom dit zo een schitterend idee was…we hebben er noch snoep gekregen noch speelgoed aan overgehouden.
Maar die verveling was vooral goed voor de zelfontplooiing. Zo had mijn jongste broer het briljant idee om zich (op een uitzonderlijk hete zomerdag) bij te scholen als professionele duiker. Ik kan u zeggen, regenjassen en -broeken zijn behoorlijk multifunctioneel.

1209536_1390407581210555_2048511271_n

Nu dat vervelen, dat gebeurt nog regelmatig. Wat lopen mokken en lastig doen tijdens een verloren weekend, is geen uitzondering. Een mens kan ook maar zoveel fancy latte’s drinken op twee dagen tijd. Na één heel erg lullig weekend, hebben we de almachtige Juicebox Adventures-koekenpot in het leven geroepen. Een pot gevuld met middag-, dag-, en weekenduitstapjes. Excursies die allemaal een gevulde lunchdoos eisen en geweldig veel avontuur beloven. U leest het goed, mijn verse onderbroek voor komend weekend ligt al klaar!

Processed with VSCOcam with f2 preset

6 gedachtes over “Juicebox Adventures

  1. Wel jammer als je het briefje “Picknick in het park” kiest tijdens een winterweekend waarin een sneeuwstorm voorspeld wordt 😉 Maar binnenkort prijkt waarschijnlijk ook bij de dees een avonturen-suggestiepot op de kast! Topidee!

  2. Pingback: R’dam | SSTRID...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s