Gelakt

Nooit gedacht dat de nonsens-put ooit zou uitdrogen, maar deze week heeft dediehier te kampen met een writers’ block. Nuja, een writers’ block kan je het niet noemen. Het zou niet echt aanvaardbaar zijn om deze verzameling van lullificatie onder de noemer ‘weloverwogen journalistiek’ te plaatsten. Pulitzer price winner, I ain’t. Maar soit, in het kort: de hulpeloosheid is deze week extra groot.

Die hulploosheid is trouwens een wederkerend thema als het op make-up en schoonheidsproducten aankomt. Voor een meisje dat aan veel meisjesachtige clichés voldoet (ik verwijs graag naar mijn CEO positie binnen Bleit Inc.), weet ik belachelijk weinig van alles wat ‘Beauty’ gerelateerd is. Ik geloof nog steeds geweldig in de alomvattende kracht van een pot Niveau bodylotion, BB crème en de knalrode lippenstift die trots op mijn toilettafel prijkt. Ironisch genoeg heb ik toch steeds een volledige middag nodig om me presentabel te maken als ik naar een of ander evenement moet. Meestal begint het met goede moed en de utopische gedachte dat het deze keer wel zal lukken om die eyeliner deftig te appliqueren.  Maar alles eindigt consequent in verfoeiing, gruwel en het woest naar buiten kegelen van alle make-upproducten die zich in de kamer bevinden. Dit soort falen en misnoegen vraagt dus tijd, een middag om precies te zijn.

Maar gelukkig heb ik een opinie over alles. Zeker over dingen waar ik eigenlijk bitter weinig van af weet. Dus daarom wil ik het vandaag graag hebben over het meest technisch uitdagende beauty-product dat deze aarde siert: nagellak.
Uw nagels netjes gelakt krijgen, is geen sinecure. De slaagkans tot Dahlia Lama worden lijkt me stukken realistischer dan het onder de knie krijgen van deze motorische terging.

Lieftallige Nathalie, 1/2 van het schoone-deerne-duo The Merrymakers, kwam met de volgende vraagstelling aanzetten:

Nagellak: hoe slaag je er in godsnaam in om dit als zelfrespecterende en drukke vrouw te onderhouden???

Aan de drie vraagtekens kan je merken dat het over een zeer dwingende en penibele kwestie gaat. Want als vrouw durf je als eens een bad nemen of een afwasje placeren (want ja, laten we eerlijk zijn, moest het van uw lief afhangen dan bleven die vuile potten nog twee weken staan). Twee water-activiteiten die moordend zijn voor pas -al dan niet perfect- gelakte nagels. En als werkende go-getter heb je niet iedere dag de tijd/het geduld om uur te lopen wapperen met pas gelakte handen. En zolang je niet in NYC woont, kost het crimineel veel geld om iedere week je nagels te laten doen door een professioneel iemand.

Maar wanhoop niet beste vrienden! Afgaande op mijn 5-jarige studie Kunstwetenschappen en talloze pogingen om zelf mijn nagels te verzorgen, heb ik de volgende theorie ontwikkeld:

Nagellak is in principe vernis. Slecht gedroogde vernis, zeker als je in laagjes werkt, zal veel makkelijker craqueleren of blaasjes vormen.
De truc is dus om alles goed te laten uitdrogen. Meestal doe ik de eerste (twee) lagen voor ik ga slapen, en appliqueer ik de volgende ochtend de laatste laag/topcoat. Het vraagt een beetje planning, maar uit ervaring weet ik dat de nagellak makkelijk een week houdt.
Als je nagellak toch begint te breken, smeer er gerust wat glitternagellak over, het verdoezelt de foutjes en je nagellak ziet er opnieuw proper uit. Hence, 10 zorgeloze dagen.
Een tweede optie is een afwasmachine kopen, plastieken handenschoenen dragen tijdens het baden of in een hermetisch afgesloten bubbel gaan werken. Doeltreffend? uiterst. Prettig? minder.

Het is duidelijk dat die universitaire studie toch zijn nut heeft gehad. Je kan stellen dat Kunstwetenschappen een beetje de universiteit van het leven is.

Meer tips en tricks zijn uiteraard welkom want de kans dat ik het bij het verkeerde eind heb, is nog steeds groot.

Bleit Inc. dankt u.

simpson_shotgun_makeup_homer_marge_meme

Advertenties

11 gedachtes over “Gelakt

 1. Glitternagellak is inderdaad uiterst effectief. Zo efficiënt zelfs dat het er niet af te krijgen is zonder de gehele hoornlaag van de nagel ermee af te schuren (mijn jaar farmacie heeft ook zijn nut gehad, zie je), misschien daar ook eens een blogpost met tips over schrijven?

   • Hmmm, bij mij gaat het er dan nog altijd super moeilijk af. Sterke nagels zaten jammer genoeg niet bijgesloten in mijn genenpakket.

   • Ja maar daar heb ik ook een trucje voor, glitternagellak is nu eenmaal moeilijk te verwijderen. Je neemt een watje dat rijkelijk besprenkelt is met dissolvant en je laat die even op je nagel liggen zodanig dat het goed kan weken. na een minuutje zou de nagellak er zo moeten afkomen

 2. Ik gebruik nagellak alleen nog om mijn sleutels mee te markeren. Zo komt mijn pubercollectie van fluogroen en elektrisch blauw dus toch nog van pas. 😉 (Potjes nagellak blijven blijkbaar decennia lang goed. Iemand met een diploma archeologie die dit kan bevestigen?) Daarbij ben ik tot exact dezelfde techniek gekomen: twee lagen en de dag erna glitternagellak erover. De sleutel van de voordeur is hier fluogroen met groene glitters. 🙂

 3. hewel, ik heb voor mijn reis van die gellak laten op mijn nagels doen. dat was na een maand kangoeroe’s aaien, in het zand spelen en in de zee zwemmen nog altijd mooi. (maar ik had dat wel met een kortingsbon van groupon laten doen want eigenlijk is dat veel te duur. en het is ook niet zo makkelijk om het er weer af te krijgen.)

 4. Aha, ik lak idd sinds ik m’n eigen huishouden doe veel minder m’n nagels dan ervoor -awoeoeoe afwas!-. Ik probeer snel eens jouw truc uit van ’s avonds twee lagen en ’s morgens nog eentje. En ai ben ik ‘niet mee’ dat ik enkel potje gekleurde nagellak ken => ga je mee shoppen voor topcoat en glitter met mij? 🙂

 5. bij mij is het eerder het niet in staat zijn om nagellak er op een treffelijke manier op te krijgen. Er landt altijd wel een deel op mijn vingers zelf of het is zo helemaal in strepen getrokken….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s