Hoogmis van de vintage

Maandagen zijn meestal een dikke tegenvaller. In mijn boek hebben ze een geweldige ontgoochelende reputatie en kunnen ze veelal mijn kloten kussen.
Maar gisteren was een uitzondering. Het enige wat ik kan appreciëren voor mijn rituele tas koffie in de ochtend, zijn cadeautjes. Het jolijt was dan ook groot toen de postbode kwam aanzetten met een vers pretpakket van DesignMarkt.

photo(4)Het moet gezegd zijn, de man(nen) van DesignMarkt hebben een beetje mijn hart gestolen. Niet omdat ik, als notoire lover of the arts, geweldig fan ben van alles wat nog maar lichtelijk neigt naar ‘goed design’, maar ook omdat ze bijster goed weten hoe ze een vrouw moeten warm maken voor een komend evenement.

Op 9 -10  november opent ICC Gent zijn deuren voor een nieuwe editie van DesignMarkt. Een nieuwe editie gezellig authentieke vintage scoren. De beurs heeft voor ieder budget wel iets in de aanbieding, iets wat mijn portefeuille en ik zeer waarderen.

Naast de gebruikelijke winkel-festiviteiten lopen er ook nog enkele nevenactiviteiten. Eén daarvan is de expo ‘101 lights’ die in samenwerking met het Gentse Design Museum op zaterdag wordt geopend. Centraal staat het ontwerpwerk van de betere lichtarmatuur, een mooi chronologische overzicht van het modernisme tot nu.

Maar het is vooral uitkijken naar de herlancering van het Boomerang T3 tafeltje, een stuk van onze Belgische trots: Willy Van Der Meeren.
Niet alle designklassiers uit de 20ste eeuw genieten evenveel faam als bijvoorbeeld een interieurmeubel van Henry Van de Velde. Veel iconische stukken van geroemde Belgische architecten en ontwerpers zijn door het grote publiek ondertussen ‘vergeten’. LostNFound, opgericht door Mr. DesignMarkt himself Frederic Rozier, probeert deze stukken van de vergetelheid te redden door ze opnieuw uit te brengen.

“We beginnen met Renaat Braem, Willy Van Der Meeren en Lucien Engels”, vertelt Rozier, “en gaan zo de revue van grote Belgische modernistische vormgevers af. Het zijn dikwijls architecten omdat het indertijd gebruikelijk was dat naast een ontwerp voor een huis ook het volledige bijpassende interieur werd getekend.”

De eerste in deze reeks is dus het Boomerang T3 tafeltje. Color me Enthousiast.

Als ik van jullie was zou ik vlug een ticketje kopen en 9-10 november zeker eens langs het ICC passeren, ik geef het maar even mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s