Amsterdamned

Soms heeft een mens nood aan wat avontuur. Je weet wel, zo wat spanning & sensatie. Sommige mensen springen dan uit een gemotoriseerd voertuig, andere foefelen graag met gevaarlijke dieren, maar wij (ja ‘wij’ want er is niets mis met een ‘wij’) gaan graag op safari. En dat doen we niet enkel uit een voorliefde voor leutige zoogdieren, nee team Vergauwe-Vassallo is bijzonder geïnteresseerd in de wetenschap. Daarom waren we afgelopen weekend in Amsterdam: hipsters & perverts spotten in hun natuurlijke habitat. Geen uitzonderlijk fenomeen,want ze dwalen overal op deze aardkloot rond, maar het blijft een zeer intrigerend schouwspel. Zeker als het onderzoeksobject in kwestie enkele geestverruimende middelen op heeft.

IMG_3276

Na enkele dagen diepgaand (no pun intended) onderzoek en grondige observatie kon ik toch enkel dingen bemerken

  • ‘Met zicht op tuin’ betekent niet: een idyllische, zonovergoten kamer uitkijkend op een prachtige groene oase gelegen in het centrum Amsterdam.
    Nee, concreet betekent dat je tegen wil en dank opgesloten wordt in een kelderkamer die half verzonken ligt onder het grondniveau. Dat ‘zicht op de tuin’ vertaalt hem vooral in een triest ogende, grijze kiezeltuin waar enig levend organisme geen kans maakt om overleven.
  • Britten & alcool is sowieso al geen schitterende combinatie, daar zijn Geordie Shore & The Valley een mooi voorbeeld van. Maar smijt daar nog eens wat weed & hoeren tegen en het feest is compleet. Begrippen als  ‘Marginaal’ en ‘Overlast’ werden dit weekend eigenhandig geherdefinieerd door enkel Britten. Eerlijk, zoiets zou gewoon illegaal moeten zijn. O wacht! In meeste landen is dat ook zo…
  • De Homo Turisticus wacht al graag eens in een rij, liefst voor een museum. Meeste hebben dan ook niet door dat ze eigenlijk  aanschuiven voor de ingang van het restaurant en niet het ticketloket. Met andere woorden: veel beteuterde gezichtjes aan het Rijksmuseum.
  • Voor de mensen die jaarlijks uitkijken naar de Sinksenfoor of die niet genoeg kunnen krijgen van de half-vasten-foor of een grote adept zijn van felle lichtjes en luide, obscene trance, één plaats jongens: het Leidseplein op een vrijdagavond. Ik beloof u spektakel & sensatie.
  • Eten in Nederland is altijd een beetje….spannend. Het is altijd een beetje schipperen tussen” niet-fijnd” en “verhoogd risico op salmonella”.

Soit, alle gekkigheid op een stokje, het moet gezegd zijn: deze ontdekkingsreiziger heeft zich vreselijk geamuseerd in het land der windmolens, klompen & tulpenbollen. Eindeloos dolen door & over de Amsterdamse grachten is een must. Maar voor de gestructureerde stad-trippers heb ik hier enkel tips.

IMG_3307

Koffie leuren kan altijd bij de zeer gezellige KOKO.
Deze concept-store extra-ordinaire is niet enkel leuk om een bakje troost naar binnen te werken, je kan er eveneens leutig winkelen want de koffiebar/shop herbergt enkele waanzinnige designcollecties.

Aperitieven doe je het best aan/in de Negen Straatjes. Een rosétje nippen aan de grachten terwijl de zon op je snoet schijnt, dat noem ik ” schoon leven”.
Voor zover ik weet is een verbrand hoofd niet de komende trend van zomer 2013, dus zonnecrème is een must.

Mijn absolute lunch & dinner-aanrader is de De Ponteneur. Geen fancy haute cuisine, gewoon een heerlijke keuken tegen een eerlijke prijs.

IMG_3294

photo(1)

Bezoek eens een markt!
Bloemen & lokale delicatessen vind je op de Noordermarkt, de mooiste schatten van Amsterdam vind je op de vlooienmarkt bij de stadshallen.

IMG_3298

Naast de Negen Straatjes is 1953 Retro & Chic mijn paradijs. De meest unieke vintage-stukken verstopt in een klein huiskamertje.
Smachten, zuchten en wegdromen zonder uzelf compleet te ruïneren.

IMG_3295  IMG_3277

En vergeet vooral de Haarlemmerstraat niet! Het Nederlandse antwoord op Brick Lane.
Een straat volgestouwd met designwinkels (&K), eethuisjes, muziekpaleizen & filmhuizen.
Neem vooral je tijd & kuier even rond.

Meer nuttige adresjes vind je hier
(Dank u schoon Amaury)

6 gedachtes over “Amsterdamned

  1. “Eten in Nederland is altijd een beetje….spannend” –> eerste avond van onze citytrip in A’dam zó lekker gegeten dat we de volgende dagen overleefd hebben op motilium en imodium…

  2. Amsterdam is echt super! Heb een hele dag rondgelopen in de negen straatjes, er heel mooie en unieke kledingstukken gevonden en er ’s avonds superlekker gegeten! Leuke tips die je hier nog meegeeft, zal ik zeker onthouden voor als ik nog is terugga 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s