LV meets MJ, une histoire parisienne.

Business or Pleasure? Deze trip naar Parijs viel zeker onder de categorie ‘Pleasure’. Ook beter gekend als veel leutigheid met de Meiden van Kunst. Schitterend weer, aan 100 km per uur alle expo’s in ’t stad aflopen, niemand die zaagt over het EK, onze bruid-to-be gedrochten van trouwjurken laten passen en champagne drinken tot dat het niet meer schoon. Dat compleet snot-ziek en doped-up, livin’ the good life noemen ze dat jong.

Maar van al het schoons & lekkers (je het was schoon weer, voor veel mannelijk volk was een shirt overbodig) dat we hebben gezien, heeft de expo ‘Louis Vuitton – Marc Jacobs’ mij (notoire fashionlover) toch het meest kunnen bekoren.
De tentoonstelling is tweeledig, het vertelt aan de ene kant de histoire van het merk ‘Louis Vuitton’: de eerste echte reiskoffers, de technologische ontwikkelingen, het ontwerpen van het alom bekende daumier-patroon, de eerste winkel aan de Champs d’ Elsyées, … .  En aan de andere kant toont de expo de creatieve innovatie die  moderebel Marc Jacbos heeft toegebracht aan het Franse merk.
In een eerst instantie lijkt het of beide figuren dag en nacht verschillen maar vlug wordt duidelijk dat beide iconen bijster baanbrekend en geniaal waren op het eigen, maar zeer typerende, manier.

Kortom: een aanrader!

(LV)

(MJ)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s